Inleiding
Care for Others, Uganda
MCAFS Uganda
Mirembe, Uganda
People For People, Rwanda
Temak, Kenia
Temak verkoop
Eenmalig ondersteunde projecten
Agenda
STEUN BONA BAANA!
Nieuwsbrieven & FinanciŽn
Vrijwilligers/Stage
Foto's & Video
Scholen
Fondsen/Sponsoren
Inspiratie/Links
Afrikafestival
Contact
E-mail
Steun Bona Baana!

Het succes van Bona Baana is mede afhankelijk van de steun en inzet van veel mensen. Wij zijn voortdurend op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Onder het kopje, vrijwilligers en stagiaires zijn diverse vacatures uiteen gezet. Bona Baana is geheel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Wat u ook doet, uw bijdrage is voor ons heel belangrijk.

Doneren via internet bankieren
Via internet bankieren of op kantoor bij uw bank, maakt u een periodieke of eenmalige overboeking aan. Dit betekent dat u, per een door u zelf vastgestelde periode, een vast bedrag overmaakt. Dat kan bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of jaarlijks zijn. Bona Baana heeft behoefte aan vaste vrienden, die regelmatig doneren. Zo kunnen we ons mooie werk blijven voortzetten en de continuïteit van onze projecten waarborgen. Door donateur te worden steunt u ons regelmatig en is uw hulp duurzaam. Dit betekent dat u Bona Baana met minimaal €10 per jaar steunt. U kunt uw donatie overboeken naar NL89INGB0008081622, t.n.v. Stichting Bona Baana.

Doelshop
Via DoelShop kun je gratis doneren door te shoppen bij alle aangesloten webshops. Je hoeft hiervoor alleen maar door te klikken naar de shop of een product en een aankoop te doen. Dit kost je geen cent extra!
Direct doneren via de online donatiemodule van Stichting GeefGratis
U kunt ook nu meteen doneren via deze Direct doneren link. Het voordeel hiervan is dat het snel is en u zelf kunt kiezen op welke manier u wilt betalen met Ideal, Paypal, Creditcard, etc. Houdt u er rekening mee dat 90% van uw donatie ten goede komt aan Stichting Bona Baana, omdat de overige 10% naar Stichting Geef Gratis gaat.

Fiscaal vriendelijk doneren
Wat is er veranderd?
Het vastleggen van een vaste periodieke schenking moest vroeger via een notaris. Dit kan vanaf januari 2014 eenvoudig via een formulier van de belastingdienst.

Leg je een periodieke schenking vast via het formulier hier beneden, dan is het bedrag fiscaal aftrekbaar.
De vereenvoudigde schenkingsmaatregel is een compensatie van de overheid voor het schrappen in de ontwikkelingssamenwerking.


Periodieke gift in geld
Gebruik het formulier 'Periodieke gift in geld' als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan een goed doel.

Betalingsvolmacht
Wilt u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het goede doel wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier 'Betalingsvolmacht' gebruiken.


 
Vierdaagse sponsorloop

Ben je weer aan het trainen voor de vierdaagse? Wil je Bona Baana extra onder de aandacht brengen? Word sponsorloper en steun ons door je aan te melden op www.devierdaagsesponsorloop.nl. Zij garanderen dat 100% van het bij elkaar gelopen geld bij Bona Baana terecht komt.

Loop voor onderwijs,
schrijf je in voor de vierdaagse sponsorloop!

Als je €50,- bij elkaar loopt, nemen wij het inschrijfgeld van €19,50 voor onze rekening. Je krijgt een Bona Baana T-shirt en een vlaggenlijn van prachtige Afrikaanse stoffen om de boel extra op te leuken.

Jou sponsorgeld gaat naar:
Mirembe girls trainingscenter, Uganda. Zij gaan slaapzalen bouwen.


 
Kom zelf in actie

Er zijn zoveel dingen te verzinnen om geld in te zamelen. Anderen hebben al heel wat leuke acties en evenementen opgezet. We zijn blij met ieder initiatief. Hier volgen een aantal voorbeelden:
Organiseer een etentje
Verkoop je creaties
Bedenk een actie voor op school
Doneer je verjaardag
Meld je actie bij ons aan, of neem contact met ons op voor ondersteuning of ideeën. Wij denken graag met je mee.


 
ANBI en CBF

De nieuwe publicatieregels voor ANBI zijn hier op deze site
onder de verschillende tabbladen openbaar:

* RSIN nummer: 807823922
* Oprichtingsdatum: 1 maart 1999
* Contactgegevens: zie tabblad: Contact
* Doelstelling: zie tabblad: Inleiding
* Beleidsplan: zie tabblad: Inleiding
* Bestuurssamenstelling: zie tabblad: Contact
* Namen van mede-bestuurders: zie tabblad: Contact
* Beloningsbeleid: Zowel bestuurders als de kerngroep ontvangen  geen vergoeding voor gemaakte onkosten. Ook ontvangen zij geen vacatiegelden. Een kerngroeplid is gedetacheerd via stg. Wijkwerk en bezet een zogenaamde gesubsidieerde baan.
* Verslag van de uitgeoefende activiteiten: zie tabbladen: Projectpartners
* Financiële verantwoording: zie tabbladen: Financiën/Nieuwsbrieven, Najaar van elk jaar en Financiële jaarverslagen


Waarom heeft Bona Baana geen CBF keurmerk?

CBF is een keurmerk voor goede doelen. Bijna alle grotere goede doelen hebben het CBF keurmerk en ook sommige kleinere goede doelen hebben tegenwoordig het CBF keurmerk of de "CBF verklaring van geen bezwaar". CBF keurt goede doelen aan de hand van de financiële gegevens van de organisatie.
De eis die CBF stelt is dat maximaal 25% van de uitgaven overheadkosten mogen zijn. Bona Baana heeft vanwege verschillende redenen geen CBF.

Weinig mensen weten dat het 4.990 euro kost om het CBF keurmerk aan te vragen. Daarnaast moet elk goed doel met CBF om het anderhalf jaar worden hertoetst omdat het keurmerk anders vervalt. Dit kost 2.510 euro per anderhalf jaar. Ook moeten goede doelen afhankelijk van de hoogte van de baten uit eigen fondsenwerving tussen 380 en 7.580 euro betalen als jaarlijkse bijdrage aan het CBF. Al deze kosten kan en wil Bona Baana niet betalen.
Het CBF keurt een organisatie enkel en alleen op het percentage overheadkosten. CBF kijkt niet naar de effectiviteit van projecten.


 
  
Zoek  
© illuster